Élet-Stílus

3,9 litert fogyaszt az új Polo

3,9 literre csökkentették a Volkswagen Polo átlagfogyasztását a gyár mérnökei. Nem is kellett igazán különleges megoldásokat alkalmazni ehhez.

Különleges szériautóval gazdagodik a Volkwagen kínálata, a kocsi minden idők legkisebb fogyasztású Polója. A BlueMotion névre hallgató kocsi mindössze 3,9 litert fogyaszt átlagosan 100 kilométerenként, ráadásul semmivel sem megy rosszabbul, mint hasonló motorizáltságú társai. Az 1,4-es dízel autó 12,8 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 176 km/óra.

Az 1422 köbcentis TDI motorral szerelt járműnél több változtatást is elvégeztek, hogy elérjék a félliteres fogyasztáscsökkenést. A 80 lóerős háromhengeres motorhoz változó geometriájú turbófeltöltő, új kipufogó csatlakozik, plusz a motorhoz kapcsolódó nyomatékváltó fokozatait is hosszabbra vették.

A motor és a váltó átalakítása után a fogyasztáscsökkentéshez harmadrészt a karosszéria módosítása is hozzájárult. Az új első spoiler mélyebbre nyúlik, a hűtőmaszkot pedig teljesen lezárták. Hátul a levegő jobb leválásáért új lökhárítót és tetőspoilert vetnek be. Ezzel sokat javult a Polo légellenállási tényezője (Cw), ami így 0,3.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik