Élet-Stílus

Ferrari-verő villanyautó

Elkészült a világ egyik legcsúnyább sportautójának elektromos változata. A szörnyszülöttnek mindössze három másodpercre van szüksége a 100-as tempó eléréséhez.

A sportkocsi karosszériája szénszálas panelekből készül, az elektromos hajtás táplálásáról pedig a legmodernebb lítium-ionos akkumulátortechnológia gondoskodik. Hála a használt anyagoknak, a villanymotoros Mullen GT semmivel sem lett nehezebb, mint hagyományos motorral felszerelt társa, mindketten 907 kilogrammot nyomnak.

Állítólag a villanyautó csúcssebessége 289 km/óra, de a hatótávolságáról egyelőre nem tudni, az autót hivatalosan csak az áprilisi New York-i Autókiállításon fogják bemutatni.

A minden károsanyag-kibocsátástól mentes Mullen GT-nek egyetlen vetélytársa volt az elektromos hajtású sportkocsik kategóriájában. A pár évvel ezelőtt bemutatott Venturi Fetish azonban nemcsak 170 km/órás végsebességével maradt el a Los Angeles-i székhelyű autógyár járműve mögött, hanem jóval drágább is annál.

A francia Venturi Fetish ára 450 000 euró (114 millió forint), ezzel szemben a Mullen GT villanymotoros változata az előzetes számítások szerint „alig” 125 000 dollár ( 26,5 millió forint) körül alakulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik