Élet-Stílus

Blogol a belügyminiszter

Az internetes naplót ír hétfőtől Lamperth Mónika. A belügyminiszter személyes hangvételű blogjának indulásáról a miniszter kabinetjének munkatársa tájékoztatta az MTI-t.

Pünkösd Márton közlése szerint Lamperth Mónika internetes naplóját olvasva az érdeklődők “nyomon követhetik, miként éli meg a politikus a fontosabb napi eseményeket”. A blog nyilvános megjelenését követően, a jövő héttől Lamperth Mónika honlapja is elérhető lesz – tette hozzá. Az ország első női belügyminisztere egész csokorra való olvasnivalóval készült naplója megjelenésére. Az írásra többnyire kora este, vagy csak éjjel jutott ideje, de azért az elmúlt két hét minden fontosabb eseményéről beszámol.

Az utolsó parlamenti ülés kapcsán például arról is ír, hogy a maratoni, mintegy öt órát át tartó szavazás alatt végig a helyén kellett maradnia, s ez alatt annyira bedagadtak a lábai, hogy kénytelen volt kibújni cipőiből, amit végül alig tudott visszavenni.

Az ajánlószelvények gyűjtése során szerzett személyes tapasztalatairól írt összegzésből kiderül, hogy belügyminiszterként különösen is érzékenyen érintette az állampolgárok tájékozatlansága, nevezetesen az, hogy “ugyan 16 éve zajlanak demokratikus választások hazánkban, azonban sokan még mindig nem tudják mit is kell tenniük ilyenkor, milyen állampolgári jogaik és kötelességeik vannak”.

Egy másik írás a két szomszédvár, Kaposvár és Pécs labdarúgócsapatának mérkőzéséről tudósít, amelyre Toller László pécsi polgármester is hivatalos volt. “Szerencsére semmilyen atrocitás nem történt” – írta a belügyminiszter, aki ezzel egy tavalyi meccset követő szurkolói incidensre utalt, amelynek Toller László is áldozatul esett: megharapta egy rendőrkutya. “Mondtam neki, hogy most személyesen én fogom vezényelni a kutyákat, nyugodtan jöhet.” – írta a miniszterasszony.

A belügyminiszter blogját a www.somma.hu portálról lehet elérni – tudatta Szűcs Tibor, a néhány hónapja működő internetes somogyi napilap főszerkesztője. Elmondta továbbá, hogy a három somogyi miniszter – Lamperth Mónika, Kolber István és Rácz Jenő – közül a belügyminiszter az első, aki internetes napló írásába kezdett, de még a választási kampányban több helyi politikus blogjának megjelentetését tervezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik