Élet-Stílus

A Malév megállapodott az American Airlines-szal

Amerika és Európa, valamint a Közel-Kelet városai között jó csatlakozással, egy repülőjeggyel, valamint az eddigieknél kedvezőbb áron és feltételekkel utazhatnak márciustól a Malév és az American Airlines (AA) légitársaság utasai.

A Malév kereskedelmi megállapodást kötött a oneworld légiszövetséghez tartozó American Airlines-szal, amely március 1-jén lép hatályba – tudatta a magyar nemzeti légitársaság csütörtöki közleményében. 

Európán belül és a Közel-Keletről a Malév útvonalhálózatát, Észak-Amerikában pedig az American Airlines járatait vehetik igénybe az utasok. Ez annyit jelent, hogy mostantól kedvező tarifát ajánlanak 18 észak-amerikai célállomásra, ahova Budapestről egyetlen átszállással lehet eljutni. A két légitársaság járataira a papírjegyhez helyett elektronikus jegyet, azaz e-ticket lehet vásárolni – közölte a Malév.

A magyar légitársaság a megállapodástól a Budapest-New York-i járatain az eddigieknél jobb telítettséget és az európai és közel-keleti útvonalain további forgalomnövekedést vár.

Korábbi információk szerint várhatóan az év közepén megvalósuló oneworld-tagság már az idén négy-nyolc milliárd forint többletbevételt hozhat a Malév számára, és ennek fele, legalább kétmilliárd forint a nyereségben is jelentkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik