Élet-Stílus

Átalakul a Millenáris

A Millenáris Park a továbbiakban Jövő Háza néven folytatja tevékenységét - jelentette be az informatikai miniszter, aki egyben ismertette a Margit körút - Fény utca - Kisrókus utca és Mammut II. bevásárlóközpont közötti, jelenleg parkolóként működő egykori gyárterület hasznosításának terveit.

Kovács Kálmán közölte: széles körű társadalmi egyeztetést kezdeményez annak érdekében, hogy a területen egy egységes, közép-európai jelentőségű tudományos, kulturális és szórakoztató központ jöjjön létre. Az intézmény a nevében is kifejeződő elnevezéssel egységes arculatot kap – indokolta a névváltoztatást a szakminiszter, ami szavai szerint a Millenáris kht.-re is vonatkozik. Kovács bemutatta azokat a terveket, melyek a Margit körút – Fény utca – Kisrókus utca és Mammut II. bevásárlóközpont közötti, jelenleg parkolóként működő egykori gyárterület hasznosítására vonatkoznak. Eszerint a 2007 közepén induló beruházás 2008 végére – 2009 elejére elkészül. Mélygarázs, szálloda, konferenciaközpont, újabb kulturális és szórakoztató létesítmények épülnének részben állami, részben pedig magánbefektetői forrásokból – fűzte hozzá.

A terület lehetséges hasznosítási formáiról készült négy terv a minisztérium és a Jövő Háza honlapján, valamint március 1-jétől a Jövő Házában is megtekinthető. A hasznosítás mikéntjéről végső soron a kormány dönt – tette hozzá. A miniszter közölte: az elképzelések illeszkednek a kerületi rendezési tervekhez., és kitért arra is, hogy a Jövő Háza kiállítás és a Csodák Palotája december közepe óta több mint 90 ezer látogatót fogadott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik