Élet-Stílus

Panaszkodik a szlovák hatóságokra a Kia

A Kia/Hyundai dél-koreai autóipari vállalat elégedetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a szlovák kormány késlekedik ígéretei betartásával. A Kia Slovakia elnöke, In-Kyu-Bea a Hospodarske Noviny pénteki számában nehezményezi, hogy a vállalat a megígért területekhez még mindig nem jutott hozzá.

A telkek rendelkezésre bocsátásának már 2004 augusztusában meg kellett volna történnie, tehát a szlovák fél 17 havi késésben van – olvasható a levélben. A Kia Szlovákia északi részén, Zsolna közelében épít fel gyártótelepet.

A dél-koraiak amiatt is elégedetlenek, hogy a szlovák kormány a beszállítóknak nem szándékozik támogatást adni. A kormány azzal érvel, hogy a beszállítók alacsony munkanélküliségi rátával rendelkező térségben működnek, tehát nem jogosultak a támogatásra. A szubvencióra korábban Pavol Rusko, a 2005 szeptemberéig hivatalban lévő gazdasági miniszter tett ígéretet. Rusko visszavonulása után a kormány közölte: a gazdasági miniszter egyeztetés nélkül tette meg ígéretét. A szlovák kormánynak teljes felelősséget kell vállalnia a kötelezettségekért és minisztere ténykedéséért – olvasható a levélben, amely utal arra, hogy az eset rossz fényt vethet Szlovákiára a jövőbeli befektetők körében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik