Élet-Stílus

Rost Andrea újra Szegeden

A milánói Scala és a New York-i Metropolitan Opera között a Szegedi Nemzeti Színházban lép fel Rost Andrea. A világhírű szoprán Lammermoori Lucia szerepét énekli pénteken és jövő szombaton – írja a delmagyar.hu.

A világ legnevesebb operaházainak ünnepelt dívája, aki az elmúlt hetekben még Gilda szerepét énekelte a milánói Scalában tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: két évvel ezelőtt olyan lelkesen fogadta a Dóm tér közönsége, hogy már akkor úgy döntött, mindenképp fellép egyszer a szegedi kőszínházban is. Lucia szerepét nagyon szereti, már zeneakadémistaként megtanulta, ezzel vizsgázott az Erkel Színházban, és a pályafutása során sokszor, sokfelé énekelte.

Angyal Mária, a Donizetti-opera rendezője elmesélte: a társulat a nagy sztárnak kijáró óvatossággal, távolságtartó tisztelettel fogadta Rost Andreát, aki a próbán pillanatok alatt feloldotta a feszültséget, és úgy tudott kontaktust teremteni szegedi partnereivel, a kórussal és a zenekarral, hogy mindenki rögtön a szívébe zárta. Az előadásokat Pál Tamás váratlan betegsége miatt Gyüdi Sándor vezényli, a férfi főszerepet Berkes János énekli. Rost Andrea Szeged után legközelebb a New York-i Metropolitan Operában lép színpadra a Figaro házasságában Susannaként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik