Élet-Stílus

Bortőzsde az 1894 Borvendéglőben avagy kiből lesz a szőlő-tőkés

admin
admin

2006. 02. 15. 10:00

Február 13-tól indul az 1894 Borvendéglő új játéka.

Február 13-tól indul az 1894 Borvendéglő új játéka, amely alapjaiban hasonlít az igazi tőzsdékhez, de természetesen itt a boroké a főszerep. Három négyhetes játékidőben lehet jegyezni a különböző borrészvényeket a Borvendéglőben, ahol a borlapon található borvidékek lesznek a “részvénykibocsátó vállalatok”. Ön ezekkel a részvényekkel kereskedhet a Borvendéglő „parkettjén”.

A cél az, hogy egy játékidő leteltekor az Ön zsebében legyen a legtöbb a legnépszerűbb borvidék részvényeiből. A legügyesebb részvényes jutalma egy kartonnyi válogatás a győztes borvidék boraiból és egy egyéves előfizetés a Decanter Magazinra.
Ne spekuláljon, kóstoljon és nyerjen!

Február közepétől három négyhetes időszakban lehet jegyezni a különböző borrészvényeket a Borvendéglőben, ahol a borlapon található borvidékek lesznek a “részvénykibocsátó vállalatok”. A vendégek, akik egyben a játékosok, ezekkel a részvényekkel kereskedhetnek. A részvények értékét parafa dugók jelezik. A játékkezdéshez szükséges dugómennyiséget a vendégek érkezéskor megkapják, majd ezt a mennyiséget tovább gyarapíthatják a Borvendéglőben történő fogyasztásukkal, és távozáskor befektethetik a játékban résztvevő borvidékek értékpapírjaiba.
Az árfolyamok naponta változnak, amelyről helyben és a világhálón – a www.borvendeglo.gundel.hu honlapon – is lehet tájékozódni.

A részvények árfolyamát az adott borvidék borainak népszerűsége határozza meg. Minél több fogy egy este egy adott borvidék boraiból, annál magasabb lesz részvényeinek árfolyama másnap.

A Borvendéglő honlapján emellett egy fórum is található, melyen a bortőzsde brókerei segítenek az üzletek lebonyolításában. Ugyanis a borvidékek részvényeiket meghatározott számban bocsátják ki, ezért akár azok el is fogyhatnak. A játék innen kezd igazán izgalmassá válni, mert elkezdődhet a vendégek között a részvények csere-beréje, vagyis az igazi kereskedés.

Egy játékidő négy hétre szól, s akinek ekkor van a legtöbb a legnépszerűbb borvidék részvényeiből, az nem csak játékból érezheti magát győztesnek, a legügyesebb befektető jutalma egy kartonnyi válogatás a győztes vidék boraiból.

További információk és játékszabály az 1894 Borvendéglőben, illetve honlapunkon.

Ne spekuláljon, kóstoljon és nyerjen!

A Bortőzsde helyszíne:
1894 Borvendéglő

Tel.: 468-4044
borvendeglo@gundel.hu
www.borvendeglo.gundel.hu

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.