Élet-Stílus

Nagy dobásra készül a Saab

Igazi meglepetéssel készül a Genfre a Saab. A kiszivárgott információk szerint a svéd gyártó standján egy kupé lesz a középpontban.

Úgy tűnik, mégiscsak folytatódhat a Saabnál a sportkocsi projekt. A Chanel4 brit lap egy belső informátorra hivatkozva tudatta, hogy a Genfi Autószalon kétajtós kupét mutat be a Saab. A tanulmányautó az Aston Martin DB9-hez hasonló méretű lesz.

A sportkocsi orrába a Detroitban bemutatott 9-5-höz hasonlóan Biopower, azaz benzin-etanol keverékkel üzemelő motor kerül. A duplaturbós, 2,8 literes V6-os 400 lóerőt teljesít, ami kitűnő gyorsulást eredményez. Korábban olyan hírek jelentek meg, hogy az 1956-ban bemutatott nyitott kocsihoz hasonlóan ezt is Sonettnek hívják majd. Ám jelenleg valószínűbbnek tűnik, hogy a tanulmányautó Aero-X néven lesz látható.

Az autó alapjait a korábbi információkkal ellentétben nem a Pontiac Solstice, Saturn Sky, Opel GT hármashoz használt GM Kappa padlólemez adja. Az autó számára egy teljesen új padlólemezt fejlesztenek ki, mert a 400 lóerős erőforrást összkerék-hajtással kombinálja a Saab.

A névválasztásnak is ez az egyik oka, mert a Saabnál eddig is X-szel jelölték a négykerék-hajtású autókat, így a 9-7X és a 9-2X modelleket. A Saab több új típuson is dolgozik, köztük egy Golf méretű újdonságon. A Subaru Tribeca alapjait használó 9-4X szintén a jövő zenéje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik