Élet-Stílus

Új mobil trendek a Samsungtól


HSDPA


A HSDPA technológia hétszer olyan gyors adatátvitelre képes, mint a WCDMA (3G) rendszer. A felhasználók olyan széleskörű multimédiás szolgáltatásokat élvezhetnek, mint a DVD-minőségű filmek vagy az interaktív multimédiás játékok letöltése, melyekhez szélessávú internet elérés párosul.

A telekommunikációs piac nagyvállalatainak újdonságai mutatkoznak be a Barcelonában most folyó 3GSM Nemzetközi Kongresszuson.

A Samsung új modelljeinek egész sorát mutatta be a rendezvényen. Itt debütált az új HSDPA techológiával felszereltultravékony telefon a SGH-Z560 is, amely 1,8 mbps-os sebességre képes. Az SGH-Z560-as modell 2 megapixeles kamerával, 30 MB-os saját memóriával rendelkezik, ami miniSD kártyával bővíthető.

Az ultravékony telefon széles kijelzőt kapott, mellyel élvezhetővé válnak a multimédiás alkalmazások is. A Z560 QVGA technológiával felszerelt, 262 144 szín megjelenítésére képes LCD kijelzővel szállított készülék 2006 második negyedévétől kapható az európai piacon.

3G és mobiltelevíziózás

A 3GSM Kongresszuson hat új, mobiltelevíziózásra alkalmas telefont mutatott be a Samsung a nagyközönség számára. A vállalat korábban már a koreai piacon bevezette S-DMB (Műholdas Digitális Multimédiás Műsorszórás) és T-DMB (Földi Digitális Multimédiás Műsorszórás) szolgáltatását és jelenleg is tárgyal európai, amerikai és kínai szolgáltatókkal a digitális televíziós szolgáltatások bevezetéséről.

Az SGH-P900-as modell Európa első T-DMB kompatibilis telefonja, melyet a Samsung a
Új mobil trendek a Samsungtól 1

A foci VB-re szánják.

nyári labdarúgó világbajnokság előtt kíván bevezetni. Szintén a 3GSM keretein belül mutatták be a legújabb DVB-H kompatibilis telefont az SGH-P910-est.

A világ első DMB-kompatibilis telefonja az SPH-B4100, amely digitális és földi televíziós adás vételére egyaránt alkalmas, sőt a PIP (Picture-in-Picture) funkciónak köszönhetően egyszerre két csatornát nézhetnek a felhasználók a készüléken.

5 megapixeles kamera, TV-vevő

Szintén a katalán fővárosban tartott találkozón mutatták be a világ első, 5 megapixeles kamerával felszerelt DMB telefonját az SCH-B380-ast, mely forgatható LCD kijelzőjének köszönhetően teljes körű élményt nyújt tévézés közben. 


Új mobil trendek a Samsungtól 2

A legújabb okostelefon.

A világ első tv-vevős 3 dimenziós játék funkcióval felszerelt modellje, az SPH-B3200, valamint a világ legvékonyabb televíziózásra alkalmas készüléke, az SCH-B340 szintén a 3GSM-en debütált.

PDA-telefon WiBro technológiával

A Samsung új WiBro technológiával felszerelt PDA-alapú telefonja az M8000 is Barcelonában mutatkozott be először. A WiBro technológia egy új szolgáltatás, melyen vezeték nélkül, szélessávon hangot, adatot és videót továbbíthatunk, videótelefonálhatunk, vagy multimédiás üzeneteket küldhetünk és fogadhatunk.

Az M8000 okostelefont QWERTY billentyűzettel látták el, ami megkönnyíti az internet-használatot, valamint WiBro PCMCIA szabványú kártyával is felszerelték, amit laptopban és Tablet PC-ben is lehet használni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik