Élet-Stílus

Megszépül a Szépművészeti

Kétmilliárd forintos költségvetéssel folytatódik a fennállásának centenáriumát ünneplő Szépművészeti Múzeum külső-belső felújítása 2006–2007-ben – írja a Magyar Nemzet. A spanyol mesterekre már több mint 20 ezren voltak kíváncsiak.

A múlt évben átalakították és korszerűsítették a dór csarnokot, új berendezésekkel és biztonságtechnikával látták el a román csarnokot, modernizálták több kiállítóteremben a világítást, és már próbaüzemben több csarnokban új klímaberendezések működnek.

A teljesen megújult képtárban bő egy hete látható az El Greco, Velázquez és Goya című kiállítás, amelyre máris több mint húszezren voltak kíváncsiak. Jelenleg a grafikai kiállítóterem átalakítása zajlik, és az év egyik kiemelkedő eseménye, a Rembrandt születésének 400. évfordulójára július–szeptember között megrendezendő grafikai kiállítás már szintén megfelelő környezetben nyílhat meg.

Mindezzel párhuzamosan folyamatosan fejlesztik az épület biztonságtechnikáját, illetve az egyedi műtárgyvédelmi berendezéseket. Folytatódik a külső homlokzat felújítása is – ennek részeként építenek ki egy mozgáskorlátozottak akadálymentes közlekedését szolgáló felvonót a bejárat mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik