Élet-Stílus

Csütörtökön kutyákkal táncolhatunk a hajón

Február 16-án az A38 vendége a francia La danse du chien lesz, amely a szervezők szerint Tom Waits, a Morphine és a punk elemeit ötvözi. Az este fellép még a Pál Utcai Fiúk is.

Az A38 Hajó és a Francia Intézet Francia Saláta sorozatában a La danse du chien, azaz a Kutyatánc lép fel. A hajó szervezőinek tájékoztatója szerint igencsak finom zenei csemegére számíthatunk. „A koszos, recsegős-ropogós blues Tom Waitset idézi, a szvinges betétek a klasszikus dzsesszkombókat. A baritonszaxofon mint ritmushangszer kísértetiesen emlékeztet a Morphine hangzására, a koncertek elementáris lendülete pedig a legszebb punkidőket eleveníti fel. A La danse du chien ezekből a változatos elemekből gyúr egységes és összetéveszthetetlen megszólalást.” A hat éve alakult zenekar 2004-ben jelentette meg első lemezét, Jazz Punk Circus címmel.

A frankok mellett a kultikus hazai underground zenekar, a Pál Utcai Fiúk is fellép. A kilencvenes évek második felében tetszhalotti állapotba kerülő PUF – tagcserék után – 1999-től vetette bele magát újra a zenélésbe, és a 2000-es lemeze új korszakot nyitott. Rengeteg koncert, telt házas bulik jelzik, hogy a több mint húszéves zenekar mindig képes megújulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik