Élet-Stílus

Színházat vesz Debrecen

Színházat vesz Debrecen – jelentette be a városvezetés frissen meghozott döntését Kósa Lajos polgármester csütörtökön sajtótájékoztatón.

„Kész épületet kívánunk venni, olyat, amely kamaraszínházi funkciókat lát el, de majdnem egyenértékű lesz a nagyszínházzal” – tette hozzá a polgármester. Az ezzel kapcsolatos szándéknyilatkozatot a február 16-ai közgyűlés elé terjesztik. A színházvásárlási szándék nincs összefüggésben az Európa kulturális fővárosa-pályázatban szereplő Latinovits Színházzal, az már a múlté – tette nyilvánvalóvá a megváltozott koncepciót Kósa Lajos.

„Felejtsük el, szó sincs Latinovits Színházról, a törvényesség Magyarországon az önkormányzatoknak előbbre való, mint a józan ész, a hatékonyság” – fogalmazott a polgármester, utalva arra, hogy például színházat szerinte nem közbeszerzéssel kellene építeni, de azt teszik, mert az a törvényes.

Számítások szerint 3 milliárd forintért készülhet el az új debreceni színház, amit 2008-tól saját költségvetéséből vásárol majd meg az önkormányzat. Időközben pályázatot adnak be a Csokonai Színház épületének belső korszerűsítésére, amely 2008-ban kezdődhet meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik