Élet-Stílus

Jövő héten debütál a PlayStation 3

Lapértesülések szerint a Sony a jövő héten induló Taipei Game Show 2006 (TGS) nevű rendezvényen végre valóban bemutatja a konzol működő prototípusát – riválisuk eközben árat csökkent és bővíti a kínálatot.

A DigiTimes a kínai Commercial Times nevű lap csütörtöki értesülésére hivatkozva jelentette be, hogy a Sony ezúttal valóban működő prototípust visz magával a rendezvényre és az érdeklődők nemcsak a konzol külsejében, de teljesítményében is gyönyörködhetnek. A gyártó nem kispályázik: nem kevesebb, mint 80 helyet foglaltak le a szervezőknél, amiből 20 kizárólag a következő generációs konzol népszerűsítését hivatott szolgálni.

Emlékezhetünk arra, hogy a PlayStation 3 már tavaly bemutatkozott, hiszen májusban az E3 alatt a látogatók már megtekinthettek egy példányt. Erről azonban hamar kiderült, hogy mindössze a külső burkolat eredeti, míg belül az nVidia által még alig tesztelt grafikus chipek prototípusai voltak, amelyek teljesítménye csak hasonlít a végső változatba tervezett RSX-hez.

A Sony egyetlen mentsége az volt, hogy a Microsoft ugyanilyen megoldáshoz folyamodott, és két G5 processzorral helyettesítette az akkor még félkész Xbox 360-at. Decemberben ugyan ígéretet tettek, hogy a PlayStation 3 időben elkészül, ám könnyen előfordulhat, hogy mégis csúszni fog a megjelenés. Az biztos, hogy gőzerővel készül az Xbox Live vetélytársa, amely egy hálózatban fogná össze a cég különböző konzoljait.

A közelgő megjelenésre természetesen a Microsoft is igyekszik felkészülni: a nemrég bejelentett árcsökkentés mellett az Xbox 360 tajvani debütálásakor 15 helyett 19 játékot dobnak piacra. Ezek között sorolták fel a Project Gotham Racing 3, NBA 6, Call of Duty 2, Ridge Racer 6 és Dead or Alive 4 című játékokat. A kínálat növelésével kívánják megelőzni a vetélytárs felbukkanása által okozott károkat, bár az nyilvánvaló, hogy a PlayStation elsöprő népszerűsége miatt keleten nem lesz könnyű dolguk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik