Élet-Stílus

Havazás: nincs fennakadás a fővárosban

Budapesten jól járhatóak a főútvonalak, az autóbuszok menetrend szerint indulnak – közölte a közterület-fenntartó hajnalban.

Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság szóvivője elmondta: Budapesten ismét téli útviszonyok vannak, szerda hajnalig 5-6 centiméternyi hó hullott le. A téli időjárásra való tekintettel a közterület-fenntartó hómunkások jelentkezését várja a kerületi szolgáltatási csoportoknál. A reggel hattól délután két óráig tartó, nyolcórás munkáért a társaság nettó 2500 forintot fizet – mondta a szóvivő.

Szerdára virradó éjjel 4-6 centiméter vastagságú hó hullott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is, ahol az utakon emiatt lassabban közlekedhetnek a járművek – közölte a térségi közútkezelő társaság ügyeletese. A főutakról huszonkét gép előbb ekével takarította le a havat, majd sózták az úttesteket, amelyek a mínusz 5-6 fokos hideg következtében latyakosak, hókásásak – mondta Oravecz Sándor.

Hozzátette: a nyírségi mellékutak havasak, illetve a korábbi havazástól jégbordásak, s igen körültekintő vezetést igényelnek a járművezetőktől. A közútkezelő igazgatóság 19 gépe szórja homokkal és zúzalékkal a mellékutak kereszteződéseit, a kanyarokat és az emelkedőket. Oravecz Sándor megjegyezte: a hajnali órákban Nyíregyháza környékén már elállt a hó, a megye többi részén viszont változatlanul esik, kisebb-nagyobb intenzitással.

A régió közlekedési cégeinél az MTI munkatársa megtudta: a 24 szabolcsi városból – amelyek mintegy 700 kilométer hosszúságú bekötőútjait sózzák – időben elérték úticéljaikat az autóbuszjáratok, viszont a kisebb települések helyközi járatai a havas, jeges mellékutak miatt 10-20 percet késtek a legtöbb vonalon a kora reggeli órákban. A vonatközlekedésben szintén csak kisebb késések fordultak elő Szabolcsban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik