Élet-Stílus

Futurisztikus száguldás és Pavarotti a téli olimpia megnyitóján

Luciano Pavarotti, a világhíres operacsillag énekel pénteken a téli olimpia megnyitó ünnepségén Torinoban. A közel háromórás műsorban lesz tüzijáték, akrobaták, valamint feltűnnek futurisztikus rolleresek is.

Renata Meroni, az énekes sajtótitkára szerdán, a hír bejelentése után arról beszélt, hogy a lassan 70 éves Pavarotti tavaly márciusban gerincműtéten esett át, és mostanában kezdi búcsúkoncert-körútját, amelyet az utóbbi években már fontolgatott. Ennek egyik állomás a júniusi budapesti fellépés.

Az olimpiai nyitó ceremónia a 35 ezer főre bővített városi stadionban pénteken este nyolckor kezdődik, és a világ televíziói élőben közvetítik az eseményt. Legalább két és fél órán át tart a nemzetek sportolóinak felvonulása, beleértve a futurisztikus művészek lendületes rolleres száguldását körbe a stadionban, miközben sisakjukból lángok lövellnek.

Marco Balich, az U2-, a Pink Floyd- és a Whitney Houston-koncertek veterán producere rendezi a show-műsort. Lesznek akrobaták és tűzijáték is. Pavarotti elkötelezte magát a következő nagy nemzetközi sporteseményekre is.

A foci-világbajnokságon, az utolsó négy mérkőzés idején a három tenor, ahogy elnevezték őket, vagyis a nagy olasz a két híres spanyollal, Placido Domingóval és Jose Carrerasszal közös koncertet ad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik