Élet-Stílus

Olcsó limuzin a Chevrolet-tól

Nyáron új modell lép a Chevrolet Evanda helyébe, az Epica a klasszikus limuzinokat idézve soros hathengeres motorokkal készül.

Új modellt mutat be a középkategóriában a Chevrolet a Genfi Autószalonon. A fronthajtású szedán jelentősen megnőtt elődjéhez, az Evandához képest, hosszúsága 4805 milliméter, szélessége 1810, magasság 1450 mm. Az Epica névre keresztelt kocsi tengelytávja 2700 mm. Ez a név csak nálunk újdonság, az amerikai kontinensen az Evandát is ilyen néven árulták, az új modell pedig Tosca néven is fut majd egyes országokban. A négyajtós Epica legjellegzetesebb dizájneleme az oldalak ék alakú kontúrja, amelyet kiemel az ajtó felső részén határozottan futó él.

A piaci bevezetés idején két benzinmotor közül választhatnak a vevők, az Epica 2,0, illetve 2,5 literes (142 és 155 LE) soros hathengeres motorokkal lesz kapható. Később bemutatkozik a Chevrolet vadonatúj közös nyomócsöves, 150 lóerős turbodízel motorja is. Érdekesség, hogy a soros hathengeres erőforrásokat nem hosszában, hanem keresztben építették be, amihez kifejezetten kompakt motort kellett készíteniük a tervezőknek. Mindkét motor kapható lesz ötsebességes kézi, vagy elektronikusan szabályozott ötfokozatú automata váltóval is.

Az Epica alapfelszerelésként tartalmazza az ABS-t, vezető- és utasoldali légzsákot, az oldal- és fejlégzsákot. Emellett a gyártó ígérete szerint a modell kiváló ár-érték aránnyal fog rendelkezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik