Élet-Stílus

Kovács Kálmán Bill Gatesszel tárgyalt

Az ENSZ által létrehozandó internetirányítási fórumról tárgyalt Lisszabonban a Microsoft vezetőjével Kovács Kálmán, aki korábban Budapestet javasolta a fórum székhelyéül - közölte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium.

A tárcavezető annak érdekében tárgyalt a Microsoft vezetőjével, hogy a nemzetközi diplomáciai támogatás mellé az IT-szektor egyik legnagyobb képviselőjét is megnyerje – olvasható a közleményben. Az iroda helyszínéről várhatóan tavasszal döntenek. Kovács Kálmán és Bill Gates a Microsoft Kormányzati Vezetői Fórumon találkozott Lisszabonban.

A közlés szerint a konferencián részt vett José Manuel Barroso, az EU bizottságának elnöke, aki a piacképes tudással rendelkező munkaerő és az elektronikus kormányzat fontosságát hangsúlyozta. Ennek eléréséhez az EU konkrét akciókat javasol, amelyhez a magánszektor hozzájárulását is várják. Az internetirányítási fórum létrehozásáról tavaly az ENSZ internet jövőjéről szóló konferenciáján döntöttek Tuniszban, ahol az IHM vezetője Budapestet javasolta a fórum központjának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik