Élet-Stílus

Díjat kapott a Mobil-EKG

admin
admin

2006. 02. 01. 12:28

Az innovatív ICT-megoldásokat díjazta az IT-Business magazin január 31-én a „Leadership Award 2005" elnevezésű díjával, melyen első helyezést ért el a Pannon GSM Mobil EKG-ja a szállítói oldal nagyvállalati kategóriájában.

A Pannon GSM legújabb fejlesztése, a Pannon Mobil-EKG a nagy terhelésnek kitett személyek – például sportolók –, illetve szívbetegek folyamatos felügyeletét biztosító, rugalmas és költséghatékony eszköz. A Pannon Mobil-EKG a távdiagnosztikát az egészségügy és sport területén is forradalmasító berendezése hamarosan kereskedelmi forgalomba is kerül.

A Pannon GSM a kutatás-fejlesztést a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvánnyal végeztette el, neves orvosszakértők bevonásával.

A projekt nem csupán a mobil-adatátvitelen belül tár fel eddig feltérképezetlen alkalmazási területeket, de orvosi méréstechnikai szempontból is számos újdonságot hoz. A Pannon Mobil-EKG ugyanis amellett, hogy a páciensek számos fiziológiai paraméterét méri, a környezeti változók (légnyomás, páratartalom, sebesség, gyorsulás és így tovább) tükrében értelmezi is azokat. Utóbbi funkcióra a berendezés GPS helymeghatározó modulja teremt lehetőséget, míg a nagy sebességű mobil-adatátvitel gyakorlatilag tetszőleges időtartamú, folyamatos megfigyelést tesz lehetővé. A rendszer folyamatosan egy központba továbbítja az adatokat, ahol azokat feldolgozzák, s szükség esetén riasztással előre jelzi a kezelőorvosnak egy súlyosabb esemény kialakulásának kezdetét. Egy sportoló esetén az edző figyelemmel kísérheti azokat az adatokat, melyek segítségével az optimális teljesítményt hozhatja ki a versenyzőből, anélkül, hogy az a sportoló egészségét veszélyeztetné.

A hagyományos hordozható EKG-készülékeknél bővebb funkcionalitású és rugalmasabban alkalmazható Pannon Mobil-EKG a veszélyeztetett személyek felügyeletén kívül fontos prevenciós célokat is elláthat. Az előzetes felmérések szerint jelentős igény mutatkozik rá az egészségügyben, így az idei évre tervezett piaci bevezetése túlzás nélkül forradalmi jelentőséggel bír mind az egészségügy, mind a sport területén.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.