Élet-Stílus

Ágoston Lóránt kiállítás

Ágoston Lóránt festőművész kiállításának megnyitójával várja ismét látogatóit szerdától az esztergomi Duna Múzeum - tájékoztatta Szőkéné F. Erzsébet, az intézmény kulturális menedzsere az MTI-t.

Rövid téli szünet után, az Ég és föld között címmel nyíló tárlaton ismerkedhetnek meg az érdeklődők a fiatal művész több mint húsz, az elmúlt másfél évben festett nagyméretű olajfestményével. A kiállítás február 26-ig tart nyitva.

Ágoston Lóránt 1970-ben született Novi Knezevacon (Törökkanizsa), Jugoszláviában. A Magyarországon élő művész több társával 1993-ban megalakította az In Memoriam Geriub Gepleki (IMGG) képzőművészeti csoportot, amellyel 1995 óta rendszeresen kiállítanak.

Ágoston 1999-től néhány évig Esztergomban élt és dolgozott, 2002-től Szegeden él és a deszki Zoltánfy István Általános Iskola valamint a szegedi Andante Alapfokú Művészi Iskola rajztanára. Nyaranta Cibakházán és Ómoravicán részt vesz diákok művészeti nevelésében.

A Duna Múzeum rekordot döntött tavaly, több mint harminckétezren látogattak el rendezvényeinkre. Hamarosan köszönthetjük állandó kiállításunk százezredik vendégét – mondta Szőkéné F. Erzsébet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik