Élet-Stílus

Fiatal nők vezetnek a legbiztonságosabban

admin
admin

2006. 01. 31. 14:41

Kanadában felmérés készült arról, melyik korcsoport a legveszélyesebb közlekedés közben, de megvizsgálták azt is, férfiak vagy nők okoznak kevesebb közúti balesetet.

A Calgary Egyetem kutatói szerint a húszas éveik végén, harmincas éveik elején járó nők vezetnek a legbiztonságosabban, csúcsformájukat pedig 33 évesen érik el.

Következtetésüket abból a statisztikából vonták le, hogy egymilliárd vezetett kilométerre csupán négy halálos baleset jut ebben a korosztályban, míg a huszonéves férfiak körében ez ennek pontosan tízszerese. Közülük negyvenen vesztették életüket, ugyanennyi kilométer megtétele alatt.

A férfiak 33 és 54 éves koruk között hajtanak a legbiztonságosabban, ebben a korban nyolc halálos baleset jut egymilliárd kilométerre.

Nemtől függetlenül, az idősek a legveszélyesebbek az utakon. Nyolcvanon túl nagymértékben megnő a súlyos, halálos kimenetelű balesetek aránya a vezetett kilométerekhez viszonyítva, bár a tudósok szerint ezt a statisztikát az idős vezetők által megtett kevés kilométer is tovább torzíthatja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.