Élet-Stílus

Anti-Oscar-esélyes Tom Cruise

Tom Cruise ép bőrrel úszta meg a marslakók támadását, de nem kerülhette el végzetét az anti-Oscarnak mondható Arany Málna-díj alapítványával szemben.

Az amerikai sztárszínész ugyanis egyike az Arany Málna idei jelöltjeinek a „legrosszabb színész” kategóriájában. John Wilson, az alapítvány vezetője szerint Cruise munkásfigurája a Világok harcában nem volt éppen hitelesnek mondható, de a színész vásznon kívüli ripacskodásai, akár a Szcientológiai Egyház propagálása, akár élettársával, Katie Holmesszal szembeni látványos és nyilvános szenvedélykitörései (és a lány terrorizálása) egyaránt hozzásegítették őt a jelöléshez.

Nem véletlen, hogy Cruise-t több pletykalap is megválasztotta „a legellenszenvesebb hírességnek”.

Cruise Will Ferrellel, Jamie Kennedyvel, Dwayne Johnsonnal és Rob Schneiderrel vetekedhet a címért, amelyet egy 700 fős szavazótestület voksai alapján ítélnek oda.

Tom Cruise-nak már van egy Arany Málna a vitrinjében, amelyet megosztva kapott Brad Pitt-tel, mint „a filmvászon legrosszabb kettőse” az Interjú a vámpírral című filmért. Jelölték már – az egyébként nagy sikerű – Koktélért is.

Három-három jelölést gyűjtött össze Jenny McCarthy és Jessica Simpson. McCarthy a Mocskos szerelem (Dirty Love) című film nyomán lett a legrosszabb színésznő, a legrosszabb forgatókönyv írója és a legrosszabb páros díjának várományosa, Simpson pedig az egyéni és a páros mellett jelölt A véletlen hercegei révén a legrosszabb mellékszereplőnő címére.

Ez utóbbi film kasszasikere ellenére hét kategóriában is kapott jelöléseket, bár a csúcsot A maszk fia kapta, 8 nominálással. Jim Carrey 1994-es nagy sikerét akarták megduplázni a producerek, de balszerencséjükre Carrey nem vállalta el a szerepet az új filmben, amely így hatalmasat bukott.

Az Arany Málna „győzteseit” március 4-én, egy nappal az Oscar-díj gálaestje előtt nevezik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik