Élet-Stílus

Forró dzsessz a Hajón

A klasszikus szving aranykorát, a húszas-harmincas éveket eleveníti fel az A38-as Hajó februári első fellépője, a Hot Jazz Band.

A Hot Jazz Band muzsikája a húszas-harmincas évek forródzsessz-éráját idézi: Ellington, Goodman és Calloway világát. A kitűnő zenészek kellő humorérzékkel és könnyedséggel elevenítik fel a szvingkorszakot. A húsz éve működő zenekar elévülhetetlen érdemeket szerzett a két háború közötti magyar tánczene és dzsessz népszerűsítésében, de jelentetett meg lemezt Gershwin születésének századik évfordulójára is. Sodró szving vagy pattogós dixieland, charleston vagy rag – legyen szó bármilyen klasszikus stílusról, a Hot Jazz Band mesterfokon mutatja be.

Az 1985-ben alakult együttes túlzás nélkül Magyarország legsikeresebb dzsesszbrigádja. Számtalan televíziós és rádiófellépés, hazai és külföldi fesztiválszereplés és -siker, együttműködés többek között Wynton Marsalisszal vagy Marc Fosset-val. Több eMeRTon-díj büszke tulajdonosa, de az igazi siker az, hogy a Hot Jazz Band egymás után kétszer is elnyerte a St. Adresse-ben rendezet Louis Armstrong-verseny fődíját.

A fesztiválsikerek mellett a zenekar elmondhatja magáról, hogy lemezeladásait tekintve is a legnépszerűbb magyar dzsesszegyüttesek közé tartozik: albumaik többezres példányszámban kelnek el, némelyik közülük lényegében hozzáférhetetlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik