Élet-Stílus

Kombival hódítana Európában a Cadillac

Bár még hivatalosan a limuzint sem mutatták be, a General Motors vezetősége úgy gondolja, hogy jövőre kombi is készülhet a Cadillac BLS-ből.

Idén tavasszal kezdik a Cadillac Európának szánt modelljének, a Cadillac BLS-nek az értékesítését. A Saab trollhättani gyárában készül majd a kocsi, amiből évi 10 ezret szeretne a cég Európában eladni. Ezzel az amúgy nem teljesen kihasznált svéd gyár működése is gazdaságosabbá válhat. A BLS az Opel Vectra padlólemezére épül, akár a Saab 9-3.

Jelenlegi tervek szerint a GM a limuzin után, 2007-ben szeretné a kombi változatot is elkészíteni a BLS-ből. Műszakilag ez könnyedén megoldható, a kérdés csak az, hogy a marketingeseknek mennyire sikerül a vevőket elcsábítani az Alfától, a BMW-től, Mercedestől vagy a Jaguartól.

Ha sikerül, akkor jöhet a kombi is, ami Nyugat-Európában rendkívül népszerű változat. Hogy milyen lehet az új autó, azt még nem tudjuk. Számítógéppel készítettünk egy rajzot, mi ilyet képzelnénk el. Ha a BLS-projekt igazán beindulna, akkor később egy szabadidőautó-változat is születhetne.

Eddig a Cadillac nem volt túlságosan népszerű az európaiak körében, ami a jövőben megváltozhat. Éppen ezért, most először lesz dízelmotoros Cadillac is, a BLS a GM-Fiat 1,9-es motorját kapja meg, 150 lóerővel. Emellett persze a sportos benzinesek dominálnak, ezekből három lesz 175, 210 és 255 lóerővel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik