Élet-Stílus

Újabb madárinfluenzás esetek Kínában és Indonéziában

Meghalt egy madárinfluenza-vírussal fertőzött nő Kínában, ő volt a betegség tizedik áldozata az ázsiai országban – erősítette meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A 29 éves nő, aki Szecsuan tartomány Csinhua városában egy háztáji termékeket árusító piacon dolgozott, hétfőn halt meg – közölte Roy Wadia, a WHO pekingi szóvivője. A nő január 12-én lázasodott be, majd a Csengtuban tartományi székhely kórházában ápolták. Ő volt Szecsuan tartományban ebben a hónapban a madárinfluenza második áldozata. Egy 35 éves nő január 11-én halt meg a kórban. Eddig tíz megerősített halálos áldozata van a madárinfluenzának Kínában.

Akárcsak korábban, a mostani halálesetet megelőzően sem erősítették meg hivatalosan a H5N1 vírustörzs jelenlétét az adott térség baromfiállományában.

Madárinfluenzás betegre bukkantak Indonéziában is

Újabb madárinfluenzás beteget, egy baromfiárust szállítottak kórházba Indonéziában – közölte a jakartai egészségügyi minisztérium szerdán. A helyi eszközökkel végzett vizsgálat kimutatta a H5N1 típusú vírust az illető szervezetében. A madárinfluenzás betegek kezelésére kijelölt jakartai kórházban kezelik. A szöveteiből vett mintát elküldték megerősítésre Hongkongba, ahol az Egészségügyi Világszervezettől kapott hivatalos minősítéssel rendelkező laboratórium működik. Indonéziában a hivatalos adatok szerint eddig 14 beteg halt bele a madárinfluenzába, és öten élték túl a fertőzést, amiről a hatóságok tudomást szereztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik