Élet-Stílus

Modelloffenzívát indít a Volvo

A következő 18 hónapban öt új modellel gazdagodik a Volvo kínálata, ezek között lesz kabrió és szabadidő-autó is.

A hétvégén tartotta évnyitó sajtótájékoztatóját a Volvo Bad Saarow-ban, ahol a cég vezetői a következő évek programját ismertették. A következő 18 hónapban öt új modellt mutat be a svéd autógyártó. A modellpaletta bővítése májusban kezdődik, ekkor kezdik értékesíteni a már bemutatott C70-et. A fémtetős kupé-kabrió egymaga váltja a korábbi különálló kupé és kabrió C70-est.

Ezzel párhuzamosan vezetik be a svédek új zászlóshajójukat, az S80-ast. Az autót február végén a Genfi Autószalonon leplezik le, a bejelentés szerint a jármű komoly, a Volvóhoz méltó biztonságtechnikai újításokkal érkezik.

Szeptemberben a Párizsi Autószalonon ismerhetjük meg a tanulmányautóként már megismert C30-ast. Az autót kifejezetten sportos modellnek szánják, ezért csak háromajtós változat készül majd. 2007 elején érkezik a Volvo „nagy kombijainak” új generációja, a V70, és annak szabadidő-változata, az XC 70. Ezek mellett egyes hírek szerint a Volvo azt tervezi, hogy háromtagúvá bővíti a szabadidőautó-kínálatát. A XC90 és XC70 mellett tervezik, hogy a V50-ből is legyen XC változat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik