Élet-Stílus

Nem eladó a smart

A smart kocsikat gyártó és veszteséges Daimler-részleget szinte mindennap meg szeretné venni valamilyen cég – nyilatkozta hétfőn a gyártó szóvivője, majd közölte, hogy a részleg nem eladó.

A smart-szóvivő ugyanakkor megerősítette, hogy a Goldman Sachs nagy nemzetközi befektetési bank foglalkozik a különböző vételi ajánlatokkal, szavai szerint azonban csupán az a dolga, hogy tájékozódjon, elemezzen és „szűrjön”.

A vállalkozás indulása óta veszteséges, és a vezetés azon van, hogy 2007-ben már megálljon a lábán. Tavaly 2,4 százalékkal 143 ezer darabra javította eladásait.

Jó két hete Zetsche, a DaimlerChrysler konszern főnöke a Financial Times Deutschland című lapnak azt mondta, hogy szóba került a smart-vállalkozás eladása, az érdeklődőknek a Goldman Sachs nevű befektetési tanácsadóhoz kell fordulniuk. Ipari szakértők szerint a smart árával lehet a probléma, azért nem megy az eladása. Tavaly április végén született egyezség a smart szanálási programjáról, két gyártósor megszüntetéséről, és 700 fős munkahely-csökkentésről.

A sajtó szerint a smart iránt az ismertebb járműipari gyártók közül érdeklődött már az indiai Tata és a japán Suzuki Motor is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik