Élet-Stílus

Google Talk a BlackBerryn

A BlackBerry e-mail és telefonos szolgáltatást kínáló cég bejelentette, hogy megállapodást kötött a Google-lal és egy Apple-kiegészítőkre szakosodott vállalattal is.

A BlackBerry-tulajdonosok azonnali üzenetküldő szoftver speciális verzióját kapják majd kézhez, illetve egy olyan ingyenes programot is letölthetnek, amely segítségével hordozható eszközeiket összehangolhatják Macintosh gépükön található naptárokkal – olvasható a cég oldalán. A társaság így kívánja tovább bővíteni azonnali üzenet és email-küldő szolgáltatását, illetve számítógéphez való csatlakoztatásának lehetőségeit.

A megállapodás újabb bizonyíték arra, hogy az RIM (Research in Motion) az elmúlt hónapok szabványjogi vitái ellenére is él és virul. Néhány hónapja a BlackBerry teljes email szolgáltatása veszélyben forgott, amikor kiderült, hogy a cég jogtalanul húzott hasznot az NTP szabványaiból. A szolgáltatást már több mint 3 millióan használják a tengerentúlon. A Google pedig úgy tűnik egyre inkább azon van, hogy termékeit a weben túlra is eljuttassa. Múlt héten az óriáskereső a kereskedelmei televíziózásba is belépett azzal, hogy régebbi és most futó CBS programokat tett közzé a Google Video weboldalán.

“A vásárlók egyre nagyobb számban kapcsolódnak a világhálóra és szükségük van arra, hogy az információkhoz otthon, munkában vagy útközben is hozzáférjenek” – mondta Deep Nishar, a Google termelésirányításának feje. “Azzal, hogy a Google Talkot és a Google Localt az asztali számítógépek keretein túlra is elvisszük, a BlackBerry felhasználók szélesebb hozzáférést kaphatnak az információkhoz, függetlenül attól merre járnak.”

A Google Local segítségével, a BlackBerry tulajdonosok ingyen keresgélhetnek a helyi üzletek, úttérképek, műholdas felvételek és vezetési útvonalak között. Az felhasználóknak csak szolgáltatójuknak kell fizetniük az adatforgalomért. A Google Talk blackberrys verziója várhatóan tavasszal jelenik meg – írja a Mercury News.

A San Diegó-i Apple-kiegészítőket gyártó Information Appliance Associates februárban szabadon elérhetővé teszi PocketMac névre keresztelt programját, amellyel összehangolhatóvá válnak a felhasználó BlackBerryén és a Macintosh számítógépén lévő naptár, e-mailek és címjegyzékek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik