Élet-Stílus

Február 1-től érvényesíti az igazolványokat a Máv

Február elsejétől március 31-ig lehet érvényesíttetni az 50 százalékos menetjegy vásárlására jogosító közalkalmazotti arcképes igazolványokat – áll a Máv közleményében.

Az érvényesítéshez a jogosultaknak ki kell tölteniük a megfelelő nyomtatványt, illetve be kell fizetniük 1200 forint térítési díjat. A március 31. után igényelt érvényesítésekhez a térítési díjon felül 500 forint késedelmi díjat is meg kell fizetni.

Új arcképes igazolvány igénylésekor a forma-nyomtatvány mellett egy igazolványképet és 1800 forint befizetését igazoló eredeti postai feladóvevényt is meg kell küldeni a területileg illetékes vasúti menetkedvezményi iroda címére. Az ügyintézés határideje 10 munkanap, de 1000 sürgősségi díj megfizetése ellenében soron kívüli ügyintézés kérhető. A 2005 évi hologrammal ellátott közalkalmazotti igazolványok 2006. március 31-ig jogosítanak 50 százalékos jegyváltásra.

Az elmúlt évek tapasztalata alapján februárban az igénylések feldolgozása gyorsabb, ezért a vasúttársaság javasolja, hogy az érintettek már most kérjék munkahelyükön a közalkalmazotti arcképes igazolványuk érvényesítését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik