Élet-Stílus

A jelszóvadászok az Apple-t célozzák

admin
admin

2006. 01. 17. 15:23

A cél a régi, a módszer és a célpont változott. Az adathalászok az Macintosh tulajdonosokra is kivetették a hálójukat.

Az e-mailben érkező adathalász trükkök sora kimeríthetetlen. A bankok és ügyfeleik ellen irányuló jelszó lopásokra szakosodott bűnözők eddig javarészt csak a PC tulajdonosok ellen irányultak. Egyre gyakoribb azonban mostanában a Mac felhasználók ellen irányuló támadás, sőt a korábban Apple gépeken alig ismert probléma-forrás– a vírusok is – egyre nagyobb számban támadják a divatos számítógépeket.

Az adathalászok úgy tűnik felrúgják a betyárbecsület szabályait és ennek hatására könnyen kellemetlen adatlopás áldozata lehet ezután bármely Mac tulajdonos is.

A legújabb trükk az iTunes online szolgáltatásának a felhasználói adataink elorzása. Ennek segítségével hamis személyazonossággal képesek vásárolni a számítógépes bűnözők. Természetesen a már megszokott banki oldal hasonmásokkal érkező e-mailek is nagy számban jelennek meg a nagyobb bankok ügyfeleit zaklatva. A csalás ugyan nyilvánvaló a profik részére, de a tapasztalatlan és elővigyázatlan felhasználók könnyen kellemetlen tapasztalatokra tehetnek szert egy ilyen adatlopás után.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.