Élet-Stílus

Autófeldolgozó üzem épül Vasváron

admin
admin

2006. 01. 17. 14:16

Hulladékká vált autóroncsok újrahasznosításával foglalkozó üzem létesül 2006 végéig Vasváron, a tervek szerint több mint egymilliárd forintos beruházással. A létesítményben évente 10 ezer hulladékká vált személygépkocsit bontanak majd alkatrészeire.

Németh Zsolt, a város polgármestere a beruházókkal közös sajtótájékoztatón hangsúlyozta: abban az esetben, ha a cég teljesíti vállalását, a szerződésben vállalt kötelezettségét, határidőre felépíti az üzemet, és legalább egy éven keresztül minimum 80 munkavállalót foglalkoztat, az önkormányzat jelképes vételáron adja át a 6,2 hektáros területet. Hozzátette: ha a cég egy év múltán csak 50 embert foglalkoztat a szerződés szerinti vételár nettó 25 millió forint.

Németh Zsolt elmondta azt is: első lépésben az önkormányzat bérleti szerződést kötött a területre a Recycling Technologies Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel, a város tulajdonában lévő, iparterületen fekvő, az összes közművel rendelkező területre.

Pánczél Ferenc, a kft. felügyelőbizottsági tagja a sajtótájékoztatón elmondta: cégük egy budapesti székhelyű projektcég, amelyet 40 millió forintos alaptőkével hoztak létre, befektetői partnerük pedig egy szindikátusi előszerződés alapján a hulladékhasznosítás területén nemzetközileg elismert, spanyolországi központú Equip Tecnic Santandreu SA.

Kernács Péter, a kft. ügyvezetője szerint a 10 ezer személygépkocsi bontásából, feldolgozásából, az így nyert másodlagos alapanyag értékesítéséből már az első évben 1 milliárd forintnyi árbevételt remélnek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.