Élet-Stílus

Pert vesztettek a Picasso-örökösök

admin
admin

2006. 01. 13. 10:53

Az Európai Bíróság elutasította azt a fellebbezést, melyet a Picasso-család nyújtott be az Elsőfokú Bíróságnak a Picaro szerintük a híres festő nevéhez hasonló szóvédjegy bejegyzését igazoló döntése ellen.

Nyolc évvel ezelőtt a DaimlerChrysler a Picaro szóvédjegy – a 12. áruosztályba tartozó egyes árukra vonatkozóan – közösségi védjegyként történő lajstromozása iránti kérelmet nyújtott be a Belső Piaci Harmonizációs Hivatalnál (OHIM). A Picasso-örökösök (mint a Picasso közösségi szóvédjegy jogosultjai) azonban megtámadták a védjegybejelentési kérelmet, mondván: az összetéveszthető a festő nevével.

Az Elsőfokú Bíróság megítélése szerint az ilyen jellegű fogalmi különbségek ellensúlyozzák – bizonyos körülmények között – az érintett megjelölések közötti képi és hangzásbeli hasonlóságot. Kiemelte: Pablo Picasso hírneve olyan mértékű, hogy nem lehet úgy tekinteni, hogy a Picasso megjelölés – mint járművekkel kapcsolatos védjegy – az átlagos fogyasztó észlelésében felülírja a festő nevét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.