Élet-Stílus

Alain Delon lesz az Operabál díszvendége

Alain Delon, a világ talán leghíresebb francia férfiúja lesz a februári Operabál díszvendége.

Hogy kit kér majd fel, és hol száll meg, az egyelőre még titok. Delonról egyébként szinte mindent tud a világ, hiszen élete történéseit ma is élénk figyelem kíséri. Manapság – filmes karrierje szüneteiben – elsősorban a lótenyésztésnek és a műgyűjtésnek él. A lelkes állatvédő ma is dolgozik: 2006 júniusában kezdődik az új Asterix-film forgatása, melyben Alain Delont Caesar szerepében láthatják majd a nézők.

A február 25-i Operabálra kétezer vendéget várnak, ők tanúi lehetnek majd annak, hogy az eleganciájáról híres „jéghideg angyal” – ahogyan a sztárt nevezték rajongói – milyen muzsikára táncol majd, és kivel, mivel koccint.

Annyit már megtudott a szervezőktől az MTI munkatársa, hogy a Magyar Állami Operaházban megrendezésre kerülő bál – a meghívott vendégekhez és a világsztárhoz méltóan – nagyszabásúnak ígérkezik. A résztvevők az 56 tagú szimfonikus zenekar, a 22 tagú keringőzenekar és a hét tánczenekar muzsikájára ropják majd. Hatvan balettművész, tizenegy operaénekes gondoskodik majd a szórakoztatásról.

A vendégeket – akik 1200 négyzetméternyi parketten táncolnak majd – 200 hosztesz kíséri a helyükre, és az este folyamán ezerfős személyzet gondoskodik a kényelmükről. A termeket 30 ezer szál virág díszíti majd, 20 ezer Zsolnay barokk tányér, 10 ezer darab szalvéta, 30 ezer darab kristálypohár kerül az elegáns asztalokra. Kétszáz pincér ezerüvegnyi pezsgőből és még nyolcvanféle italból tölt majd a kétezer vendégnek, akikre 50 Gundel-szakács főz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik