Élet-Stílus

Rolls-Royce koppintás a Chryslertől

Rolls-Royce koppintás a Chryslertől 1

Fotó: Vezess.hu


 



Rolls-Royce koppintás a Chryslertől 2

Fotó: Vezess.hu

A korábbi, nagy Imperialokhoz hasonlóan a 2006-os tanulmányautó is elegáns, luxusautó, a Chrysler zászlóshajójának készült. 312 centiméteres tengelytávjával, 43 cm-rel lett hosszabb, mint a 300C, az utasok pedig bő 15 centivel magasabban foglalnak benne helyet. A nagyobb helykínálat érdekében a tető is hátrébb került, így a hatalmas, 22 colos kerekekkel együtt oldalról még elegánsabbnak látszik a Imperial, amely mozgatásáról 5.7 literes V8-as Hemi blokk gondoskodik.

Elölről nézve az autót, a drága luxuskocsikat idéző, gyalogosrémisztő rácson akad meg elsőként az ember szeme. Elől-hátul, különálló, kerek lámpatestek kaptak helyet, amelyek szintén korábbi modelleken voltak megszokottak.

Az egymással szemben záródó ajtók, a B oszlop hiánya szintén a kényelmet hivatottak szolgálni. Hátul az utasoknak egyesével beállítható ülések jutottak és a középkonzolba épített kijelző és a vezeték nélküli fülhallgató segítségével akár filmeket is nézhetnek.

Egyelőre ugyan csak tanulmányautóként létezik az Imperial, de ha a közönség körében sikert arat, akár a sorozatgyártást is megérheti a Chrysler új luxuskocsija. Bár felvetődik a kérdés, hogy a Rolls-Royce nem pereli-e be az amerikaiakat plágiumért, hiszen az autó rendkívüli módon hasonlít a Phantomra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik