Élet-Stílus

Együttműködik a kormány és az ingatlanszakma

admin
admin

2006. 01. 12. 16:36

Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön a Parlamentben a Magyar Ingatlanszövetség, a Magyar Ingatlan Tanács – Magyar Ingatlan Szakmai Szervezetek Országos Szövetsége és tagszervezetei, valamint dr. Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter.

A dokumentum fő célkitűzésként az ingatlanszakma tevékenysége minőségének javítását, annak folyamatosan magas színvonalon tartását, és a tisztességes piaci verseny szabályainak megfelelő alkalmazását jelöli meg. A megállapodás aláírásával lehetővé válik a szakmai önszabályozás és önrendelkezés szerepének növelése, és a magas színvonalú szakember-utánpótlás biztosítása.

A dokumentum tartalmazza, hogy a szakmára vonatkozó jogszabályok gyakorlati érvényesülése érdekében a szakképzett egyéni vállalkozók és cégek ilyen irányú tevékenységét figyelemmel kell kísérni, szükség esetén pedig javaslatokat kell kidolgozni az egyes jogszabályok módosítására. Megfogalmazódott az is, hogy a továbbiakban is folyamatosan és teljeskörűen szükséges lehetővé tenni a véleményezési jog gyakorlását, továbbá biztosítani kell a részvételt az egyeztetési fórumokon, bizottságokban.

A megállapodás aláírásával lehetőség nyílik az ágazati bértarifarendszer kialakítására és az érintettek általi elfogadására, továbbá az ellenőrzés és a szankcionálás részletes szabályait is tartalmazó etikai követelményrendszer kidolgozására.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.