Élet-Stílus

Bezár a multiplex az Új udvarban

A vasárnapi előadásokat még zavartalanul megtartják, de hétfőn bezár az óbudai Új udvar multiplexmozi – írja a Népszabadság.

A Cinema City Új udvar az első, nemzetközi multicég által üzemeltetett modern, többtermes filmszínház, amelyet nem eladnak, hanem egyszerűen bezárnak. A lap értesülései szerint a mozi kihasználtsága körülbelül tízszázalékos volt, több szakember úgy látja, ennek legalább a kétszeresére lett volna szükség, hogy hosszú távon megtérüljön a beruházás. Budapesten nemrég még multiplexépítési láz uralkodott, ám tavaly csaknem 15 százalékkal kevesebb belépőt adtak el, mint 2004-ben, ami ez milliárdos nagyságrendű bevételkiesést jelentett az üzemeltetőknek és a forgalmazóknak.

Nem az Új udvar az első megszűnő budapesti többtermes: 2001 júniusában zárt be a kevesebb mint egy évig élő Rózsadomb mozi (igaz, itt csak három terem volt, azaz nem a multi-, hanem a miniplex kategóriába tartozott). A bezáráshoz az üzemeltető, a már említett Budapest Film szerint az vezetett, hogy a bevásárlóközpontot nem tudták bejáratni, és ezen a mozi sem tudott segíteni – így szerződést bontottak a beruházóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik