Élet-Stílus

Autócsodák Detroitból

Az idei seregszemlén az elmúlt évekhez hasonlóan ismét rengeteg újszerű koncepcióautót mutattak be. Ezek közül válogattunk össze néhányat a galériánkban.

Manapság az autópiacon egyre élesebb a verseny, és ezért a gyártók minden lehetőséget megragadnak arra, hogy egyedi modelljeikkel magukhoz csábítsák a vevőket. Számos viszonylag vagy teljesen újszerű trend figyelhető meg manapság a tengerentúlon, és ebből ízelítőt is kaphattunk a világ legnagyobb autószalonján, hivatalos nevén az Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon.

Egyik ezek közül a tengerentúlon is egyre népszerűbb hibridmeghajtású kocsik térhódítása. Az autók népszerűségére és az egyre drágább üzemanyagárakra való tekintettel ugyanis már egyetlen egy nagy gyártó sem engedheti meg magának, hogy ne képviseltesse magát ebben a kategóriában.

Emellett elsősorban az amerikai gyártók is rádöbbentek, hogy az előbbiekben említett okok miatt egyre kevesebben vásárolnak benzinfaló terepjárókat és hatalmas SUV-ket. Ráadásul ebben a szegmensben már a távol-keleti gyártók a GM, a Ford és a Chrysler fejére is nőttek. A kisebb és ezzel együtt kevesebbet fogyasztó „kisautókból” is sok van idén Detroitban.

A harmadik ezen trendek közül a régebbi, mára már klasszikus modellek felújítása. A karosszériák kisebb-nagyobb ráncfelvarrást kaptak, de persze a motorháztető állat igazi „vadállatok” szunnyadnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik