Élet-Stílus

KVM: 300 millió forint civil programokra

A környezetvédelmi tárca 2006-ban 300 millió forintos keretösszeggel írta ki a Zöld Forrás pályázatot a civilszervezetek támogatására. Ezt februárban várhatóan új pályázat követi – mondta Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter.

A Norvég Alap mintegy 250 millió forintot nyit meg a civil környezetvédő tevékenységek számára. A tárca vezetője elmondta, hogy a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) a civil környezetvédő aktivitás támogatására évről évre pályázatot hirdet, hogy a Nemzeti Környezetvédelmi Programban meghatározott célok teljesítését társadalmi eszközökkel is segítse. Tavaly összesen 450 millió forintot, míg az idén a két pályázattal várhatóan 550 millió forintos keretet használhatnak fel a zöld civil szervezetek programjaik megvalósítására.

A pályázatokat 2006. január 31-ig lehet beadni, a döntések megszületése márciusra, a kifizetések megkezdése májustól várható – mondta Persányi Miklós.

Persányi Miklós hangsúlyozta, hogy szabadon lehet minden ésszerű környezetvédelmi célkitűzés érdekében pályázni, de a pályázat tematikai preferenciái közül kiemelte a „Hulladék Forradalom” programhoz és a Barátságos Természetvédelem programhoz való kapcsolódás lehetőségét. Hozzátette: környezeti tanácsadó irodák működtetésére vagy a környezeti nevelés és oktatás fejlesztésére is van pályázati forrás.

A miniszter tájékoztatott arról, hogy 5 és 25 millió forint közötti összegre lehet pályázatot beadni a szervezet nagyságától függően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik