Élet-Stílus

Többmilliárdos fejlesztés Bükfürdőn

Hat-hét milliárd forintos beruházással újabb fürdőfejlesztéseket terveznek Bükfürdőn. A komplexumot működtető társaság még erőteljesebben kíván összpontosítani a gyógyászati és wellness-szolgáltatásokra, és egy 200 szobás szállodát is építtetne - írja a Világgazdaság.

A lap értesülései szerint a Büki Gyógyfürdő Rt. 2007 és 2013 között számos fejlesztési projektet tervez. Ennek keretében bővíteni fogják gyógyászati részlegüket: elsősorban a rekreációs egységeik kapacitását növelnék, és bővíteni szeretnék a wellness-szolgáltatásokat is. Tervezik ezenfelül a fedett befogadóképesség kiterjesztését is, mintegy ezer fővel. Emellett épül egy új külső élménymedence és egy többfunkciós csúszda is. A fürdőberuházások várhatóan mintegy 2,5 milliárd forintba kerülnek.

A társaság külső befektető segítségével egy 200 szobás szállodát is építene (előzetes számításaik szerint mintegy 4 milliárd forintból), amely szanatóriumi körülmények között nyújtana komplex szolgáltatásokat a vendégeknek.

A tervezett beruházások finanszírozásában kiemelten számítanak a II. Nemzeti fejlesztési terven keresztül az Európai Unió támogatására – ismerteti a Világgazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik