Élet-Stílus

A török család harmadik gyermeke halt meg madárinfluenzában

Ezúttal egy 11 éves kislány, Hüliya Kocyigit halt bele a madárinfluenza-vírus fertőzésébe, aki ugyanannak a családnak a harmadik gyermeke, amelyben a kór első két áldozatát is szedte. A negyedik gyermeket ugyancsak a betegséggel kezelik – mondta a kelet-törökországi Van város kórházának névtelenséget kérő dolgozója pénteken.

Vasárnap 14 éves bátyja, csütörtökön pedig 15 éves nővére esett áldozatul a kórnak; hatéves öccsét ugyanezzel a betegséggel kezelik a kórházban. A gyerekek a Vantól 200 kilométerre fekvő kisvárosból, Dogubayazitból származtak, ahol a család éjszakára a hideg miatt bevitte a házába a szárnyasokat.

A kórházi illetékes szerint jelenleg 26 személyt kezelnek madárinfluenza-tünetek gyanújával, többségük szintén Dogubayazitból, az iráni határ előtti utolsó nagyobb törökországi településről származik.

További 25-30 személytől vettek vérmintát a kórházban, kezelésben részesítették, majd elbocsátották őket, egyet közülük azonban életmentő kezelésre benntartottak.

Csütörtökön Mehdi Eker török mezőgazdasági miniszter arról számolt be, hogy Törökország keleti és délkeleti részén öt különböző területen észleltek madárinfluenzát, és emiatt az egészségügyi hatóságok mintegy 7000 szárnyast irtottak ki. Isztambulban csütörtök este négy galambtetemet találtak egy mecset mellett. A tetemeket azonnal laboratóriumba vitték, a környéket pedig fertőtlenítették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik