Élet-Stílus

Nyolcsebességes csoda a Lexustól

A világon elsőként a Lexus új luxusmodelljét az LS460-at, nyolcfokozatú automataváltóval szerelik fel. Eddig a Mercedes hetese volt a csúcs személyautóknál.

Jövő héten a Detroiti Autószalonon leplezik le a Lexus új zászlóshajóját, az LS 460-at. A Mercedes S-osztály ellenfelének szánt kocsit a mérnökök nyolcfokozatú nyomatékváltóval látták el. Ezzel a megoldással még egyenletesebbé tehetik az autó viselkedését.

Az új kocsi tavaly a Tokiói Autószalonon leleplezett LF-Sh tanulmányautóra épül. A kocsi orrába 4,6 literes, V8-as blokk kerül, melynek teljesítménye 370 lóerő, maximális forgatónyomatéka pedig 500 newtonméter.

Nem csak a váltó lesz, ami igazán különlegessé teszi a járművet, de állítólag igen speciális légrúgós felfüggesztést kap, ami elcsábítja vevőket a konkurenciától. Hogy felvegye a versenyt európai konkurenseivel, a Lexus-ból is készül hosszított tengelytávú változat, akár a hetes BMW-ből, vagy az S-osztályból. Ellenben a Lexusnál nem tervezik, hogy dízelmotorral szereljék föl az LS-t, viszont lesz hibrid változat.

Utóbbit áprilisban a New York-i Autószalonon leplezik le. Az autóban az 5.0 literes V8-as benzines mellett – ahogy a RX 400h -ban – elektromos motor is lesz. Összességében 450 lóerőt tudnak majd az erőforrások. Az LS460 értékesítése Európában novemberre várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik