Élet-Stílus

Tömeges baromfipusztulás a Krím félszigeten

Több mint 32 ezer háziszárnyas pusztult el a Krím félszigeten három baromfitenyésztő telepen december 30. és január 3. között, de az eddigi laboratóriumi vizsgálatok nem erősítették meg a madárinfluenza gyanúját.

Mint az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériumának krími képviseletén szerdán közölték, a Feodoszijához közel eső Primorszkij település három baromfitenyésztő telepén több mint 32 ezer elhullott háziszárnyast gyűjtöttek össze és dolgoztak fel hulladékként.

A krími állat-egészségügyi szolgálat igazgatósága által elvégzett vizsgálatok eddigi eredményei nem erősítették meg azt a feltételezést, hogy a tömeges baromfipusztulást esetleg madárinfluenza vírusa okozhatta. További vizsgálatok vannak folyamatban az ukrán állat-egészségügyi szolgálat központi laboratóriumában. Viktor Juscsenko ukrán elnök december 29-én megszüntette a Krím félsziget több lakott településén korábban elrendelt rendkívüli állapotot, miután a hatóságok felszámolták a madárinfluenza-gócokat a félszigeten, összegyűjtötték és hulladékként feldolgozták az elhullott baromfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik