Élet-Stílus

Jön a Google PC?

Windows-mentes olcsó PC-ket szeretne piacra dobni a Google a Wal-Mart kiskereskedelmi hálózat segítségével. A hihetetlennek tűnő hírt a cég még nem erősítette meg.

A Los Angeles Times meg nem nevezett hírforrásokra hivatkozva azt írja, hogy a megállapodást és a terméket már pénteken bejelenthetik a most nyíló Consumer Electronic Show alkalmából. A Las Vegasban holnap kezdődő számítástechnikai és szórakoztató elektronikai kiállításnak valószínűleg nem ez lesz az egyetlen szenzációja, de mindenképpen meglepő az a hír, hogy a kereső piacon meggazdagodott Google ilyen vállalkozásra szánta el magát.

A szakérték szerint az is elképzelhető, hogy a Google megteszi az első lépést azon a hosszú úton, amely az eddig merevlemezeinken tárolt operációs rendszereket az internetre pozicionálja. Az bizonyos, hogy a Google számos szolgáltatást működtet már most azon az elven, hogy a tartalom egy része távoli szervereken tárolódik és a felhasználók ezeket gyakorlatilag egy regisztráció segítségével, külön programok installálása nélkül is igénybe vehetik.

Felvetődött annak a lehetősége is, hogy a Google saját operációs rendszerrel áll elő, de elemzők inkább egy Google arculatú Linux rendszert feltételeznek a hír hátterében. Az tény, hogy a Google többször is okozott már meglepetést az elmúlt évben, így nem kizárt egyik lehetőség sem.

A találgatások legfőbb terét azonban a Google motivációi képezik. Az bizonyos, hogy a Google ambíciói erőteljesek, de hogy belevágna-e egy ilyen versengésbe az kérdéses.
Az is kétséges, hogy képes lehetett-e a cég arra, hogy titokban tartson egy teljes operációs rendszer fejlesztést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik