Élet-Stílus

Budapestre jön Jorge Semprun

A spanyol származású, Párizsban élő világhírű író, Jorge Semprun lesz az április 20-23. között tartandó Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége - értesült a Népszabadság a fesztivál igazgatójától, Zentai Péter Lászlótól.

A háború utáni modern európai irodalom egyik alapművének tartott regény, az 1963-ban megjelent A nagy utazás 82 éves szerzője ez alkalomból átveszi majd a Budapest Nagydíjat.

Az idei, sorrendben a 13. könyvfesztivál fővendég országa és irodalma a spanyol lesz. Számos kortárs spanyol vagy spanyol nyelven alkotó író, köztük Jaume Cabré, Zoé Valdes, Isabel Allende, Pedro Juan Gutiérrez, Arturo Pérez-Reverte, Carlos Ruiz Zafón, Lucia Etxebarría műve jelent vagy jelenik meg ez alkalomból magyarul.

Az említettek és más szerzők meghívást kaptak a fesztiválra. Nagy standdal képviselteti magát a német irodalom is, különös tekintettel a Németországban zajló magyar évadra. A tervezett “Berliner Zimmer” rendezvénynek tizenkét német íróvendége lesz, és megrendezik tizennyolc uniós ország első kötetes íróinak fesztiválját is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik