Élet-Stílus

Lelőtték a partravetett delfineket

admin
admin

2006. 01. 02. 18:10

A vadvédelmi szervek 41 partra vetett gömbfejű delfint vagy más néven bálnát lőttek le Új-Zéland déli szigetén, mivel az időjárási viszonyok nem tettek lehetővé, hogy megmentsék az életüket.

Összesen 49 emlős rekedt a parton a szombati napon – írja a CNN, kiemelve, hogy az elmúlt két hétben ez már a második ilyen alkalom. Rá kellett döbbenünk, hogy a körülmények miatt nem tudjuk visszaúsztatni őket a tengerbe, ezért a szenvedéseiket szerettük volna lerövidíteni – nyilatkozta az egyik helyi tisztviselő.

Greg Napp szerint nincs kapcsolat a mostani és az egy hónappal korábbi események között, amikor a 129 állat vetődött a partra. Az önkénteseknek és a hatóság embereinek sikerült 100 állatot megmenteniük, de 21 állat akkor is elpusztult.

A szombaton partra vetett állatok feltehetően nem a december 20-án szerencsétlenül járt rajhoz tartoztak. Sajnos mindig is voltak hasonló események a Golden Bay-ben – nyilatkozta az egyik természetvédő, rámutatva hogy a sekély partszakasz miatt állandó veszélyben vannak az állatok.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.