Élet-Stílus

Räikkönen a Toyotánál folytatja?

Egy német lap információi szerint a Toyota leszerződtetné Kimi Räikkönent. A finn 2007-től öt évig lehetne a csapat tagja.

Miután a legtöbb pilótának 2006-ban lejár a szerződése, tovább folytatódnak az átigazolásokkal kapcsolatos találgatások. A Bild am Sonntag legújabb információi szerint a Toyota is szeretné megszerezni magának Kimi Räikkönent.

Korábbi hírek szerint a finn pilóta előszerződést kötött a Ferrarival, hogy 2007-től az olasz csapathoz igazol. Ám úgy tűnik nem csak a Scuderia, hanem a német-japán csapat is szívesen alkalmazná a pilótát.

Jelenleg Räikkönen remek tárgyalási pozícióban van, hiszen a Forma-1-es sorozat valaha volt legfiatalabb világbajnokát, Fernando Alonso-t már megszerezte a McLaren, ezért a nagy csapatok számára a finn lehet az elsődleges célpont.

Mivel Räikkönen esetében csak a világbajnoki címre is esélyes csapatok rúghatnak labdába, valószínűleg a cégek pénztárcája lehet a döntő. Ebben az esetben a Toyota az egyik legjobb kérő, a Forma-1 legnagyobb, körülbelül évi 400 millió eurós költségvetéséből futna a finn fizetésére is. A Bild am Sonntag információi szerint évi 25 millió eurót ajánlanak Räikkönennek, öt éves kontraktus esetén.

Ezzel szemben a Ferrari jelenleg nem biztos, hogy ennyit tudna szánni következő sztár pilótájára, hiszen a Vodafone távozásával, jelenleg egy évi 40 millió eurós szponzort veszítettek, sőt a vezetés is visszavett a költségvetésből. Úgy tűnik a Ferrari csak a negyedik leggazdagabb csapat lesz évi 270 millió eurós költségvetéssel. Sőt már 2006-ban is ezzel a szűkített kerettel kell gazdálkodniuk.

Ha Räikkönen a Toyotához kerülne, akkor ott Jarno Trulli helyét foglalhatná el, mivel Ralf Schumachernek 2007-re is van szerződése a csapattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik