Élet-Stílus

Több mint egymilliárd forintot nyertek az önkormányzatok

Borsodbóta, Pápa, Pécsvárad, Szentes és Bicske önkormányzata nyerte a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program szélessávú internethálózat kiépítésére kiírt pályázatát.

A GVOP-4.4.2 jelű pályázaton Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településeinek önkormányzatai és társulásaik indulhattak – áll az IHM szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében. Az első öt nyertes összesen több mint egymilliárd forint támogatást kapott. Az ennek megítéléséről szóló értesítést december közepén küldte ki a pályázatok kezelését végző közreműködő szervezet, az IT Információs Társadalom Kht.

Ilyen célra ebben az évben pályázhattak először az önkormányzatok, és a beérkezett támogatási igény az elmúlt hónapokban jelentősen meghaladta az időközben 10,5 milliárd forintra megnövelt keretösszeget. A benyújtott pályázatok nagy száma miatt a GVOP Irányító Hatósága a pályázat 2005. november 30-ai felfüggesztése mellett döntött.

A beérkezett 108 pályázat értékelése februárig lezajlik, a jövő év elején a bizottság további két alkalommal ül össze, hogy áttekintse az értékelők szakvéleményét, és újabb pályázatokat javasoljon támogatásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik