Élet-Stílus

1,65 millió motor készül idén Győrött

A győri Audi Hungaria Motor Kft. idei árbevétele meghaladja a 4 milliárd eurót, míg tavalyi forgalma 3,9 milliárd euró volt. A cég pénzügyeiért felelős ügyvezető igazgató az idei eredményről összegszerűen nem nyilatkozott.

Heinrich Franke annyit mondott csupán, hogy jobb lesz a tavalyinál. 2004-ben 329 millió euró volt a cég adózás előtti eredménye.

Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója közölte: készülnek a TT modell utódjának összeszerelésére. Az új sportkocsi gyártását jövő tavasszal kezdik, s évente 50 ezernél többet szeretnének előállítani az új modellből. Ez sportos megjelenésben illeszkedik az Audi család többi tagjához, de számos új műszaki tulajdonság hordozója lesz.

Thomas Faustmann reményét fejezte ki, hogy jövőre elkészül az autópálya-lejáró, amelynek 900 millió forintos költségét egy korábbi megállapodás szerint az Audi, a magyar állam és a győri önkormányzat vállalja egyharmad-egyharmad arányban.

Jövőre az ideihez hasonló összeget, mintegy 250 millió eurót szándékoznak befektetni Győrött. Ez azt jelenti, hogy új motorcsaláddal bővítik a termékpalettát.

Günter Fröhlich termelésért felelős ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint az idén a tavalyinál 150 ezerrel több, összesen 1 millió 650 ezer motor készült Győrött, amelyeket a Volkswagen-konszern gyáraiba szállítottak a világ minden tájára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik