Élet-Stílus

Aquaparkot építene Szeged

A meglévő szegedi uszodák rekonstrukciójának elkészültével vállalkozói tőke bevonásával aquaparkot és fedett uszodát építene az önkormányzat Szegeden - jelentette be Botka László polgármester pénteken, a csongrádi megyeszékhelyen.

“Az önkormányzat három évvel ezelőtt átfogó uszodafejlesztési programot fogadott el, mivel a város uszodái közül egy sem felelt meg az Európai Uniós előírásoknak” – mondta a politikus, miután átadta a Ligetfürdő két felújított medencéjét.

Tavaly 1,5 milliárd forintos költséggel elkészült az Anna fürdő felújítása, az idei esztendőben pedig az önkormányzat 330 millió forintos támogatásával új élménymedence épült a Ligetfürdőben és ugyanitt befejeződött két medence teljes rekonstrukciója is – tudatta a polgármester.

A szegedi közgyűlés ma tárgyalja azt a javaslatot, amely alapján pályázaton választják ki a városhoz tartozó Sziksósfürdőn élményfürdőt építő és üzemeltető a céget – közölte a városvezető. Botka László elmondta, az elmúlt hónapokban több befektető is érdeklődött a fejlesztés iránt, és reményei szerint a jövő évben már el is kezdődhet a beruházás.

A szegedi önkormányzat részt kíván venni a kormány fedett uszoda építési programjában, amely PPP konstrukcióban valósulna meg – közölte a polgármester, aki hozzátette: az erről szóló szándéknyilatkozatot a múlt héten írta alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik