Élet-Stílus

Zenére komponált könyv

Az Égi Ritmusok zenei szempontok alapján megszerkesztett légifotóalbum. A szerző, Somogyi-Tóth Dániel ugyanis fotós és orgonaművész.

Az öt részre tagolt album minden fejezete – akár egy zenemű tételei – különböző hangulatokat és érzelmeket ad át az olvasónak, felhasználva a képek ritmusát és színeit. A tételekben elkülönülő fotók tempója és tematikája szimbolikusan is megjeleníti az adott témát: Allegro – a városi élet, Adagio – a természet képei. A kötet egyik különlegessége a Nocturne-tétel, amely Magyarországról még nem készített – és a légi fotózás műfajában egyedülálló – éjszakai felvételeket tartalmaz.

A magyar kiadás mellett angolul, németül és franciául is kiadott könyvben ráadásként egy 71 perces, teljes értékű, stúdióminőségű zenei CD-melléklet is található, amelyen a szerző az albumban szereplő híres magyarországi nagytemplomok (Mátyás-templom, Esztergomi Bazilika, Szegedi Új Zsinagóga, Debreceni Nagytemplom) orgonáin játszik. A barokk orgonadarabok mellett orgona-trombita és orgona-hegedű kamaraművek is felcsendülnek a lemezen, Környei Zsófia hegedűművész, Tompa Ákos és Komlóssy Gábor trombitaművészek és a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar szólistáinak közreműködésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik